De Leden

Franceline Visser (voorzitter)

Franceline Visser
Franceline Visser, aangenaam! In 2012 maakte ik mijn ‘debuut’ bij Het Breda’s Theater. Toneelspelen was lang een droom van me. Nu maak ik met veel plezier tijd voor onze wekelijkse repetities. Improviseren, uitproberen, fantaseren, maar ook teksten leren en produceren…we doen het met elkaar en daar geniet ik van. Spelen bij Het Breda’s Theater is een fijne combinatie van lekker gek doen en serieus werken om samen telkens weer mooie, verrassende voorstellingen neer te zetten!

Odette Snethorst (secretaris)

Odette Snethorst
Hoi, Ik ben Odette Snethorst en ik speel sinds 2017 bij het Breda’s Theater. Daarvoor heb ik 3 jaar toneel gespeeld bij het Middelburgs Minitheater. Toen ik in 2016 verhuisde van Middelburg naar Breda was ik op zoek naar een nieuwe vereniging. Ik voelde mij gelijk thuis bij het Breda’s Theater, het zijn zulke liefdevolle mensen waarbij je je vertrouwd voelt om lekker gek te doen op de vloer. We maken veel verschillende stukken waardoor het altijd uitdagend blijft, serieuze onderwerpen, komedies, stukken met muziek of stukken voor kinderen, voor ieder wat wils. Ook sprak het mij aan dat we stukken zelf schrijven, zo kun je toch een eigen draai aan een onderwerp of een bestaand verhaal geven en dat zorgt er ook voor dat je uitgedaagd wordt in je creativiteit. Ik vind het heerlijk om iedere dinsdagavond in een andere rol te stappen en een ontspannen avond te hebben.

Ireen Voeten (penningmeester)

Ireen Voeten
Ik speel sinds 2003 bij Het Breda’s Theater. Het bijzondere aan toneelspelen is dat het niet zomaar een hobby is waar je een keer per week een avond mee van huis bent. Het is een intensieve bezigheid waar je, zeker vlak voor de voorstelling, zelfs dagelijks mee bezig bent. Naast de voorstelling en repetities vind ik het belangrijk dat de sfeer goed is en dat je elke week een gezellige ontspannen avond hebt. Samen een stuk voorbereiden en iets moois op de planken zetten dat is het doel.

Wendy Zeeman (algemeen bestuurslid)

Wendy Zeeman
Hoi, ik ben Wendy. Ik ben in 2012 bij het Breda’s Theater gekomen. Toneelspelen vind ik al sinds m’n 12e leuk en ik heb al heel wat gedaan. Van jeugdtheater via de muziekschool, the Sound of Music op Curaçao en zelfs een jaar college in de VS met als major ‘musical theatre’. Toch is het altijd een hobby gebleven. Ik hou erg van musicals, maar vind het erg interessant om juist met toneelspel meer te onderzoeken en mezelf meer uit te dagen. En dat kan bij deze gezellige groep heel goed! Ik vind het erg leuk dat we veel verschillende stukken spelen en zelfs ook maken, vaak met een vleugje humor. Wendy neemt even een pauze.

Marcel Timmermans

Marcel Timmermans
Hoi, ik ben Marcel en sinds januari 2022 ben ik bij het Breda’s Theater gekomen. Toneelspelen heb ik altijd op school gedaan maar daarna eigenlijk bijna niet meer. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besloten om mezelf aan te melden en te ervaren of ik het nog steeds leuk vindt. Het Breda’s theater is een erg gezellige groep mensen met een hele diverse achtergrond, ik voelde me gelijk thuis. Er is veel humor maar er wordt ook serieus gerepeteerd. Toneel is zeker niet iets wat je er even bij doet, je moet serieus aan de bak met teksten leren etc maar dat maakt het voor mij alleen maar leuker. Op naar weer een volgende voorstelling want voor publiek optreden is toch wel het leukste dat er is. Marcel neemt even een pauze.

Maarten

Maarten
Ik ben geboren op Texel en ontdekte al snel dat het doen van toneelstukjes of een typetje naspelen van televisie iets was waar ik volledig in op kon gaan. Hoogtepunten uit die periode waren:
• Koningin Beatrix (Bea) met orange krulpruik en jurk uit de verkleedkist van Jonas,
• Koos Grandioos, “ahjo he te gek joh hee”, naar dhr. A. van Duin,
• Rrrrrobbert en veel andere karakters uit het legendarische ‘Pittige Tijden’,
• Maar ook Jack Verrek de publieksopwarmer en het Konijn tijdens de jubileum voorstelling van de muziekschool Texel.
Zodra ik in Breda kwam wonen heb ik deel uitgemaakt van diverse ammateur clubs, voorstellingen en perfomances. Momenteel speel ik bij HBT en T77.

Hans Versluis

Floortje

Esther

Joke

Joost

Medewerkers

Bertine van Erk (visagist)

image
Ik ben Bertine van Erk en ben sinds eind 2014 bij Het Breda’s Theater. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de theaterschool, maar uiteindelijk gaan werken in de zorg. Het ging op een gegeven moment toch kriebelen. Na in “Façade” te hebben gespeeld had ik het ’theater-virus’ weer helemaal te pakken. Op dit moment neem ik even een pauze van het spelen, maar ga helpen bij de visagie/grime. Ik hoop bij nog veel stukken mee te helpen in de toekomst met deze fijne groep mensen.

Nicolet de Ruiter (kapster)


Hoi, ik ben Nicolet, de kapster van Breda’s theater als het erop aankomt. 10 jaar geleden heb ik mijn allround hairstylist diploma afgerond en 5 jaar gewerkt in de kapsalon in Apeldoorn.
Breda is mijn nieuwe liefde geworden maar het haarstylen heb ik nooit afgezworen. Het Breda’s Theater schittert van nature al met haar eigen talenten en creaties, mijn taak is om deze karakters te omlijsten met een goed stukje haarstyling wat ik met heel veel plezier en passie blijf doen.