De Leden

Hans Versluis (voorzitter)

Hans Versluis
Hallo, ik ben Hans en in het dagelijkse leven zit ik in de kledingbranche. Ik kan mijn creativiteit redelijk kwijt maar ik miste toch wat extra dimensie. Toen mij gevraagd werd om mee te toen met het Breda’s Theater moest ik er wel even over nadenken maar ik heb er nooit spijt van gehad. De groep die toen al jaren bestond was geslonken tot een paar leden en ik was een welkome aanwinst. Hoe klein de groep ook was ik heb altijd met veel ambitie en plezier diverse rollen gespeeld. De groep is de laatste jaren wat groter geworden en zijn de mogelijkheden tot grotere producties gerealiseerd. Mede dankzij onze regisseur Bart die met volle inspiratie en overgave iedere keer weer iets moois weet te creëren. Ik mag rustig zeggen dat we een leuke hechte en gezellige groep mensen bij elkaar hebben en iedere dinsdagavond is weer genieten. De 7 jaar die ik er nu bij ben heeft voor mij als persoon nog meer creativiteit opgeleverd. We gaan dus gewoon lekker door en op naar het volgende stuk.

Elias Nieuwenhuis (secretaris)

Elias Nieuwenhuis
Hoi, ik ben Elias en zit sinds 2012 bij het Breda’s Theater. Al jaren ben ik door mijn werk in aanraking gekomen met rollenspellen maar heb nooit de overstap naar theater gemaakt. Dit veranderde op het moment dat ik ja zij tegen een rol in de musical Maria. Vanaf dat moment was ik verkocht. Ik wilde meer doen met theater en volgde aansluitend aan de musical een workshop bij het Breda’s theater en ben daar gebleven.

Ireen Voeten (penningmeester)

Ireen Voeten
Ik speel sinds 2003 bij Het Breda’s Theater. Het bijzondere aan toneelspelen is dat het niet zomaar een hobby is waar je een keer per week een avond mee van huis bent. Het is een intensieve bezigheid waar je, zeker vlak voor de voorstelling, zelfs dagelijks mee bezig bent. Naast de voorstelling en repetities vind ik het belangrijk dat de sfeer goed is en dat je elke week een gezellige ontspannen avond hebt. Samen een stuk voorbereiden en iets moois op de planken zetten dat is het doel.

Franceline Visser

Franceline Visser
Franceline Visser, aangenaam! In 2012 maakte ik mijn ‘debuut’ bij Het Breda’s Theater. Toneelspelen was lang een droom van me. Nu maak ik met veel plezier tijd voor onze wekelijkse repetities. Improviseren, uitproberen, fantaseren, maar ook teksten leren en produceren…we doen het met elkaar en daar geniet ik van. Spelen bij Het Breda’s Theater is een fijne combinatie van lekker gek doen en serieus werken om samen telkens weer mooie, verrassende voorstellingen neer te zetten!

Wendy Zeeman

Wendy Zeeman
Hoi, ik ben Wendy. Ik ben in 2012 bij het Breda’s Theater gekomen. Toneelspelen vind ik al sinds m’n 12e leuk en ik heb al heel wat gedaan. Van jeugdtheater via de muziekschool, the Sound of Music op Curaçao en zelfs een jaar college in de VS met als major ‘musical theatre’. Toch is het altijd een hobby gebleven. Ik hou erg van musicals, maar vind het erg interessant om juist met toneelspel meer te onderzoeken en mezelf meer uit te dagen. En dat kan bij deze gezellige groep heel goed! Ik vind het erg leuk dat we veel verschillende stukken spelen en zelfs ook maken, vaak met een vleugje humor.

Odette Snethorst

Odette Snethorst
Hoi, Ik ben Odette Snethorst en ik speel sinds 2017 bij het Breda’s Theater. Daarvoor heb ik 3 jaar toneel gespeeld bij het Middelburgs Minitheater. Toen ik in 2016 verhuisde van Middelburg naar Breda was ik op zoek naar een nieuwe vereniging. Ik voelde mij gelijk thuis bij het Breda’s Theater, het zijn zulke liefdevolle mensen waarbij je je vertrouwd voelt om lekker gek te doen op de vloer. We maken veel verschillende stukken waardoor het altijd uitdagend blijft, serieuze onderwerpen, komedies, stukken met muziek of stukken voor kinderen, voor ieder wat wils. Ook sprak het mij aan dat we stukken zelf schrijven, zo kun je toch een eigen draai aan een onderwerp of een bestaand verhaal geven en dat zorgt er ook voor dat je uitgedaagd wordt in je creativiteit. Ik vind het heerlijk om iedere dinsdagavond in een andere rol te stappen en een ontspannen avond te hebben.

Maria Kops

 

 

 

 

Medewerkers

Bertine van Erk (visagist)

image
Ik ben Bertine van Erk en ben sinds eind 2014 bij Het Breda’s Theater. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de theaterschool, maar uiteindelijk gaan werken in de zorg. Het ging op een gegeven moment toch kriebelen. Na in “Façade” te hebben gespeeld had ik het ‘theater-virus’ weer helemaal te pakken. Op dit moment neem ik even een pauze van het spelen, maar ga helpen bij de visagie/grime. Ik hoop bij nog veel stukken mee te helpen in de toekomst met deze fijne groep mensen.

Nicolet de Ruiter (kapster)


Hoi, ik ben Nicolet, de kapster van Breda’s theater als het erop aankomt. 10 jaar geleden heb ik mijn allround hairstylist diploma afgerond en 5 jaar gewerkt in de kapsalon in Apeldoorn.
Breda is mijn nieuwe liefde geworden maar het haarstylen heb ik nooit afgezworen. Het Breda’s Theater schittert van nature al met haar eigen talenten en creaties, mijn taak is om deze karakters te omlijsten met een goed stukje haarstyling wat ik met heel veel plezier en passie blijf doen.